Гресметър

– Удължава живота на лагеритеGresmetur
– Подсветка
– Може да се калибрира
– Лесно нулиране
– Самодиагностика
– Удобен дисплей
– Работно налягане до 700 бара

 

При ръчно гресирана, с помощта на такаламит, е изключително трудно да се гресират лагерите с точното количество грес. Почти невъзможно е това да се направи и с помощта на електрически задвижвана варелна помпа.  По тази причина, обикновено  лагерите се смазват или прекалено много (докато греста “избие” от лагерното тяло) или недостатъчно. И в двата случая резултатът е  скъсяване на живота им, аварии и престои.

Предлаганият от шведската фирма ASSALUB гресметър може да бъде монтиран към всеки ръчен такаламит или върху гресиращ пистолет, свързан към външно подаващо устройство.

С едно натискане на бутона се нулира гресметъра и измерването може да започне. Измерването се наблюдава на голям (9 мм / 11/32”) дисплей. Резултатът може да бъде изразен в см3, грамове, унции, като независимо от използваната единица, гресметърът може да бъде калибриран да показва прецизно отчетената стойност.

Гресметърът на ASSALUB  дава възможност да се дозират точните количества грес, съгласно препоръките на производителя на лагерите. Това ще удължи живота им и силно ще редуцира престоите поради аварии. По експериментални данни, при гресиране с гресметъра, се реализира икономия на грес с около 30% от изпозваното количество.

 

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

 

Материал на корпуса:  Анодизиран алуминий
Уплътнения:                      NMR
Работно налягане:          Макс. 700 bar (10 000 PSI)
Поток:                                   Макс. 1000 см3/мин
Точност на измерване:  +/- 3% до 300 bar (4300 PSI)
Височина на цифрите: 9 мм
Брой на цифрите:            4 цифри
Батерии:                              2 бр. LR1 (1.5V)
Измервана среда:              греси до NLGI 2
Маса:                                     0.3 кг

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За повече информация и запитвания: ТУК

Tags: , , , , , ,

Индустриален инженеринг